Nieuws
16 april 2011 - Ron Smeets

Vodafone Europa verdient nu definitief meer met Data dan SMS

In sommige Europese landen was het enkele maanden geleden al een feit, maar Vodafone heeft deze week officieel bekend gemaakt dat de provider, in Europa, nu defintief meer verdient aan mobiele data dan SMS.

Dit nieuws werd wereldkundig gemaakt tijdens de lancering van de HTC Sensation, een nieuwe high end Android smartphone die vanaf medio mei exclusief te koop zal zijn bij Vodafone.

Exacte cijfers werden niet gegeven maar, zoals gezegd, in sommige Europese landen was de mobiele data omzet vorig jaar al hoger dan de omzet uit SMS. In november liet Vodafone Duitsland al weten dat men in de zes maanden tussen april en september ca. 660 miljoen Euro omzet geboekt had uit mobiel dataverkeer vergeleken met ca. 432 miljoen Euro uit SMS verkeer.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.