Nieuws
14 november 2005 - Gerben Mak

Vodafone en Universal Music in alliantie

Vodafone Groep heeft maandag aangekondigd dat er een strategische samenwerking is gevormd met Universal Music Group om content en entertainment op "innovatieve wijze" aan Vodafone-Live klanten te gaan bieden. De overeenkomst betekent de introductie van een breed scala aan producten en diensten met Universal content, zoals realtones en ringtones, mp3 downloads, video downloads en zelfs video streaming. Hierbij zullen diverse Universal sterren de hoofdrol spelen, denk bijvoorbeeld aan Eminem, U2, Black Eyed Peas, 50 Cent, Keane en Rammstein.

Beide partijen beweren dat deze deal de meest vergaande is ter wereld als het gaat om het combineren van muziek entertainment en mobiele diensten. De content is reeds vanaf vandaag beschikbaar in Vodafone-Live! Naar verwachting zal de database van mp3 downloads na verloop van enkele weken meer dan 100.000 tracks tellen.

Toch bekijk ik deze ontwikkelingen met gemengde gevoelens. In hoeverre is die link tussen een muzieklabel en een operator logisch? Wat heb ik eraan als KPN beller? We zullen het op de voet volgen...

Over de auteur: Gerben Mak