Nieuws
10 mei 2006 - Ron Smeets

Vodafone en T-Mobile verlagen roaming tarieven

Het gaat niet van harte en er zitten nog wat haken en ogen aan, maar Vodafone en T-Mobile zijn in Engeland begonnen met de voorbereidingen voor het verlagen van de tarieven voor international roaming.

Daarmee geven de twee Telco's in ieder geval aan dat de aangekondigde maatregelen van de Europese Unie, voor die providers die niet vrijwillig iets doen aan de belachelijk hoge tarieven voor mobiel bellen in het buitenland, de eerste vruchtebn beginnen af te werpen.

Zoals gezegd lopen de veranderingen nog niet helemaal soepel. Zo moeten Vodafona klanten in Engeland namelijk een 'Vodafone Passport' kopen waarmee ze dan in het buitenland voor het normale Engelse beltarief kunnen bellen, plus een startvergoeding van ongeveer 1 Euro per gesprek. De nieuwe Vodafone tarieven gaan wel pas op 1 April van het VOLGENDE jaar in.

T-Mobile is wat schappelijker met haar tariefverlaging. Met ingang van 1 Juni aanstaande kunnen alle Engelse abonnees in het buitenland (Europa en Noord Amerika) bellen voor hetzelfde tarief: ca. 80 Eurocent per minuut.

OK, deze tariefverlagingen zijn misschien nog niet wat de EU commissie voor ogen had, maar elke stap is er natuurlijk eentje. . .Gerelateerde links:
Roaming tarieven in 2007 fors omlaag
'OPTA's' blij met Europese regels voor roamingtarieven
Roaming tarieven met maximaal 95% omlaag
Engelse 'Opta' duikt ook in roaming tarieven
Wa' kos da'? Mobiel bellen in het buitenland
Europese website over roaming kosten
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.
Warning: include(cookie_banner.php): failed to open stream: No such file or directory in /data/ftp/home/www.dutchdo.nl/html/shop/x/mc/footer_mc.php on line 314 Warning: include(): Failed opening 'cookie_banner.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /data/ftp/home/www.dutchdo.nl/html/shop/x/mc/footer_mc.php on line 314