Nieuws
23 november 2007 - Ron Smeets

Vodafone en T-Mobile naar de rechtbank voor de iPhone

Het juridische gevecht dat Vodafone in Duitsland begonnen is tegen T-Mobile's exclusieve iPhone overeenkomst met Apple zal toch in de rechtbank beslecht gaan worden.

Volgende week donderdag (29 November) dient de rechtzaak waarin Vodafone eist dat de deal tussen T-Mobile en Apple als onrechtmatig bestempeld gaat worden, in de hoop dat de iPhone daardoor ook door andere Telco's in het assortiment opgenomen kan worden.

T-Mobile heeft enkele dagen geleden overigens al besloten om de iPhone ook zonder SIM lock en abonnement te gaan verkopen voor 999 Euro. Dat vond Vodafone echter niet genoeg en dus heeft men besloten de zaak toch voor de rechter te laten komen.

De Duitse consument loopt hierdoor natuurlijk wel het risico dat als T-Mobile wint, de kans bestaat dat men de unlocked versie van de iPhone weer uit het assortiment zal halen.

Wordt natuurlijk vervolgd. . .Gerelateerde links:
iPhone verkoop in Duitsland start vrijdag 9-11 om 00u01
Vodafone sluit exlusieve deal met Apple voor de 3G iPhone
Unlocked iPhone nu ook in Duitsland te koop
Apple verkoopt de eerste dag 10.000 iPhones in Duitsland
iPhone mogelijk uit de Duitse winkels
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.