Nieuws
03 januari 2011 - Ron Smeets

Vodafone en RTL komen met een mobiel 'vrouwenproduct'

Vodafone en RTL hebben vandaag, in een persbericht (zie hieronder), aangekondigd dat de twee bedrijven een strategische samenwerking zijn aangegaan.

Het eerste merk dat ze samen gaan lanceren wordt een mobiel 'vrouwenproduct'. Details over het nieuwe merk zijn nog niet bekend maar het product wordt begin februari officieel gelanceerd. De vraag is nu dus of het gaat om een toestel of een nieuwe abonnementsvorm, of wellicht een combinatie van die twee.

Het persbericht:
RTL Nederland en Vodafone Nederland maken vandaag bekend dat zij een meerjarige strategische samenwerking zijn aangegaan. Het eerste product dat binnen deze samenwerking is ontwikkeld, is gericht op een vrouwelijke doelgroep en wordt begin februari 2011 gelanceerd op de Nederlandse mobiele telefoniemarkt. Het afgelopen jaar hebben beide bedrijven intensief gewerkt aan het verzamelen van consumenteninzichten voor de totstandkoming van dit nieuwe merk. Vodafone neemt ondermeer de productpropositie en de distributie voor zijn rekening. RTL is onder andere verantwoordelijk voor het ontwikkelen van content en voor de promotie.

CEO Vodafone Nederland, Jens Schulte-Bockum over de overeenkomst: "Ik ben heel blij met de samenwerking met een sterke mediapartij als RTL. RTL weet als geen ander hoe je beeld en geluid via verschillende media als radio, TV en internet zo gericht mogelijk kunt aanbieden aan je doelgroep. De mobiel wint aan kracht in het dagelijkse leven van mensen en wordt steeds meer een aanvulling op het televisiescherm en de pc. Dat maakt het voor beide partijen een interessante markt. Met deze samenwerking zijn we in staat de content van RTL nog beter aan te bieden en kunnen we specifieke doelgroepen benaderen met gerichte proposities."

Bert Habets, CEO RTL Nederland, zegt: “RTL groeit hard als allround mediabedrijf en we zoeken steeds naar nieuwe mogelijkheden om onze activiteiten succesvol uit te breiden. De mobiele telefoniemarkt is daar een uitstekend voorbeeld van. Met dit nieuwe merk maken we vooral gebruik van ons rijke aanbod van bewegend beeld en onze kennis van de vrouwelijke doelgroep. Wij zijn heel blij dat een partner van het kaliber Vodafone met ons de uitdaging aangaat om een nieuw mobiel telefoniemerk in de markt te zetten. Door onze kennis en expertise te bundelen met Vodafone claimt ons bedrijf nu ook zijn plek op de Nederlandse mobiele telefoniemarkt.”

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.