Nieuws
19 december 2005 - Gerben Mak

Vodafone en MTV starten 'made for mobile' kanaal

Eerder werd de internationale samenwerking tussen MTV Networks en Vodafone door beide partijen al aangekondigd, maar nu krijgt deze samenwerking verder vorm met het eerste ‘made for mobile’-kanaal binnen Vodafone live!. Tot nu toe werden bestaande televisie producties zonder bewerking naar op mobiel uitgezonden. Nu worden programma's echter opnieuw geknipt en bewerkt, zodat ze ook op het kleine schermpje acceptabel overkomen. Ondernemingen als Endemol, MTV maar ook Vodafone zelf roepen echter al langer in koor dat mobiele tv een andere discipline is, en dat producties speciaal voor mobiel moeten worden geschoten.

Begin december sloten MTV Networks Benelux en Vodafone een wereldwijde deal voor het leveren van content voor Mobile TV via UMTS. De lancering van de ‘made for mobile’-zender In Nederland is één van de lokale invullingen van deze deal. De zender is nu via Vodafone te ontvangen. Naast live muziek registraties en interviews worden hierop ook MTV series als Pimp my Ride, Jackass en Boiling Points uitgezonden. Hierbij zijn speciale aanpassingen voor de mobiele telefoon gemaakt.

Op Vodafone live! zijn, naast het MTV ‘made for mobile’ kanaal, sinds deze week ook de Deleted Scenes van TMF’s Winter Base te zien. Deze beelden uit de serie Winter Base zijn door de deelnemers zelf gefilmd en worden niet op televisie uitgezonden.

Branco Scherer, manager Digital Media MTV Networks: "Met de lancering van dit ‘made for mobile’-kanaal bevestigt MTV Networks dat het niet uitsluitend een belangrijke speler is op tv-gebied, maar dat we daadwerkelijk steeds meer multi-platform insteken: Internet, mobiel en andere digitale distributiekanalen maken voor MTV Networks een steeds groter deel uit van de activiteiten. Met het lanceren van dit MTV ‘made for mobile’-kanaal en de Deleted Scenes van Winter Base" op Vodafone live! zetten we een eerste grote stap in deze richting."

Nu maar hopen dat de consument meer tot mobiele tv wordt aangetrokken, en de kijkersaantallen harder groeien zodat het ook voor adverteerders een interessant kanaal gaat worden.Gerelateerde links:
MTV samen met Amp'd Mobile
MTV lanceert twee tv-kanalen voor mobiel
MTV en Warner Music samen in mobiele tv
Over de auteur: Gerben Mak