Nieuws
18 november 2008 - Ron Smeets

Vodafone decimeert snelheden Zorgeloos Mobiel Internet

Vodafone heeft de maximale download snelheid van haar Zorgeloos (mobiel) Internet abonnement met maar liefst 93% verlaagd van 3600Kbps naar 256Kbps. Ook de maximale upload snelheid is fors gesneden, van 384Kbps naar 64Kbps (-/- 83%).

Dit blijkt onder andere uit de gewijzigde voorwaarden voor het Zorgeloos Internet Blox abonnement op de website van Vodafone die ontekt werden door een oplettende medewerker van de iPhoneclub

Volgens de voorlichters van Vodafone gelden de nieuwe snelheden met ingang van 17 November voor nieuwe abonnees en klanten die hun contract verlengen. Heb je dus nog een lopend contract dan hoef je je voorlopig nog geen zorgen te maken.

Verder wist Vodafone te melden dat er binnenkort een nieuwe abonnementsvorm, met aangepast tarief, geintroduceerd zal worden voor iedereen die op hogere snelheden mobiel wil (blijven) internetten. Op vragen van iPhoneclub reageerde Vodafone met het standpunt dat de nieuwe voorwaarden van het Zorgeloos Internet abonnement meer marktconform zouden zijn. Dat klinkt mooi, maar in mijn ogen is dit gewoon een slinkse manier om de tarieven te kunnen verhogen. Wil je straks snel mobiel internetten zul je meer moeten gaan betalen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.