Nieuws
19 juli 2008 - Ron Smeets

Vodafone daagt T-Mobile uit met een iPhone abonnement

Tja, als T-Mobile dacht dat ze de komende weken (of maanden) redelijk achterover leunend konden genieten van hun succesvolle iPhone lancering en de sloot aan nieuwe klanten die dat met zich meebrengt, dan zullen ze inmiddels toch al iets van een kater beginnen te voelen.

Ten eerste liggen ze al enkele dagen behoorlijk overhoop met hun Affiliate partners en nu heeft Vodafone ook nog eens besloten de concurrentiestrijd met T-Mobile te intensiveren door met een speciaal iPhone abonnement op de markt te komen: Vodafone Super-SIM.

De nieuwe Super Sim is er in drie varianten. De Super Sim 13,50 met 250 belminuten, 500 sms'jes en snel internet voor € 13,50. En de Super Sim 25,25 (€ 25,25) en Super Sim 44,75 (€ 44,75) , met repectievelijk 450 / 900 (min / sms), 650 / 1300 (min / sms) en snel internet.

Om een van de drie 2-jarige Super SIM-abonnementen voor de iPhone 3G af te sluiten, moet je wel in bezit zijn van een SIM-lockvrije iPhone 3G. Deze zijn niet in Nederland verkrijgbaar, maar onder andere wel in Italië en België.

Het abonnement is alleen bij de offline Vodafone winkels af te sluiten, omdat Vodafone wil controleren of je daadwerkelijk een iPhone bezit. Tevens slaat Vodafone je IMEI nummer op. Dit is een uniek toestelnummer, waardoor Vodafone kan zien of je inderdaad met je iPhone belt. Doe je dit twee keer in twee maanden niet dan houdt Vodafone het recht voor je abonnement af te sluiten.

Tot slot is de minimum looptijd van het abonnement 24 maanden. Na deze periode wordt het abonnement automatisch omgezet in een regulier Vodafone abonnement.

Al met al zijn de regels dusdanig scherp dat slechts een kleine groep gebruik kan maken van deze 'aanbieding'. Kom je uiteindelijk in aanmerking voor de Super Sim dan is het wel het best geprijsde all-in aanbod op de markt. Een alternatief is de Telfort Super Sim only 500 van € 29,95, met geen beperkende voorwaarden./

Bron: SIM-Only Vergelijk en VodafoneGerelateerde links:
T-Mobile met 3 speciale bundels naar de iPhone.
iPhone ruzie tussen T-Mobile en Affiliate partners?
T-Mobile straft affiliate partners
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.