Nieuws
05 februari 2015 - Ron Smeets

Vodafone boekt eerste omzetstijging in drie jaar Meer omzet ondanks dalend klantenbestand

Vodafone heeft vanochtend de resultaten over het vierde kwartaal van 2014 bekend gemaakt. De rode provider kon voor het eerst in drie jaar tijd weer een (lichte) omzetstijging rapporteren; + 2.2%. Opmerkelijk, omdat het klantenbestand van Vodafone in die periode juist met 1.9% daalde.

Kijkend naar onderstaande infographic die de provider bij het summiere persbericht voegde kan geconcludeerd worden dat de groei van het aantal (post-paid) abonnees, +3.9%, en de omzet per klant, +2.2%, de voornaamste 'oorzaken' zijn voor de stijgende omzet.

Het aantal prepaid klanten daalde, geheel in lijn met de trend van de afgelopen maanden, met ruim 15% naar 1.31 miljoen. Opgeteld bij de 3.87 miljoen overige abonnees had Vodafone op 31 december in totaal 5.18 miljoen klanten. Die verbruikten gezamenlijk 5891 TeraByte aan data; bijna 85% meer dan kwartaal eerder.

Vodafone

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.