Nieuws
12 november 2006 - Ron Smeets

Vodafone: alleen Symbian, WinMobie en Linux toestellen

Dat is althans de doelstelling van Vodafone. De komende jaren gaat de operator alle toestellen, en de bijbehorende support, die niet voorzien zijn van Symbian Series 60, Linux of Windows Mobile besturingssystemen helemaal schrappen.

Vodafone verwacht hierdoor de efficiency (rendement), de kwaliteit van de support en 'time-to-market' van haar organisatie drastisch te verbeteren.

Het is de bedoeling dat de eerste tekenen van deze beslissing nog voor de zomer van 2007 in de winkels zichtbaar zal zijn en over vijf jaar moet de standaardisatie op de drie platformen helemaal doorgevoerd en afgerond zijn.

Hopelijk voor Vodafone groeit binnen nu en vijf jaar niet een van de afgestoten systemen (SavaJe bijvoorbeeld) niet uit tot een van de marktleiders, want dan kan de hele strategie weer op de schop ;-) Zo'n vaart zal dat echter niet lopen.Gerelateerde links:
Vodafone BloX maakt contract upgrades makkelijker
Vodafone komt met eigen merk toestellen
Nieuwe Vodafone 3G Smartphone komt in Oktober
Vodafone videocalling zonder 3G GSM
Vodafone maakt Japanners tot social outcast
Vodafone en haar toekomstvisie op de mobiele wereld
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.