Toestellen
29 september 2010 - Ron Smeets

Vodafone 945 met Android 2.1 komt eraan

Vodafone heeft vandaag een nieuwe Android Smartphone gepresenteerd die nog voor de feestdagen in de winkels van de provider zal liggen.

De Vodafone 945 wordt een midrange Android (2.1) smartphone waarmee de provider vooral op klanten die niet al te hoge eisen stellen aan de specs en het design van hun smartphone.

Behalve Android 2.1 beschikt de Vodafone 945 over een 5 megapixel camera met LED flitser, 3.2 inch capacitief touschcreen, WiFi, 3G (UMTS en HSDPA) support, GPS, Bluetooth en een microSD geheugenkaart gleuf voor maximaal 32GB extra opslagruimte. Kortom best redelijk voor een mid-range toestel. De prijs is nog niet bekend gemaakt, maar aangezien de voorganger (845) voor 99 Euro in de winkels lag verwacht ik niet de Vodafone 945 veel duurder zal zijn. Bovendien roept Vodafone zelf al in het persbericht dat de 945 'de tweede zeer scherp geprijsde' Android Smartphone in haar collectie zal worden. Ik gok op ca. 149 Euro, vergelijkbaar met de LG Optimus Android (GT540). Dat noem ik concurrerend ;-) Vodafone-945-Side-Back

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.