Nieuws
19 mei 2014 - Ron Smeets

Vodafone: 4G voor heel Nederland in september

KPN lukte het al om de landelijke dekking van haar 4G netwerk sneller uit te rollen dan gepland en nu blijkt ook Vodafone in die opzet te slagen. Op dit moment is 82% van Nederland al voorzien van Vodafone 4G.

De rode provider maakte vandaag bekend dat sw uitrol zo'n zes maanden vooruit loopt op de aanvankelijke planning. Daardoor zal de landelijke 4G netwerkdekking nog dit jaar, in september, gerealiseerd kunnen worden.

Vodafone rolt 4G uit in een combinatie van 800 en 1800 MHz zendmasten. Daardoor zijn minder masten nodig om het hele land te 'dekken'. Lage frequenties rijken verder en zorgen doorgaans ook voor een beter bereik binnen gebouwen. Hoge frequenties zijn beter geschikt voor het realiseren van capaciteit op drukke lokaties. Letwel, de landelijke dekking waar Vodafone nu over spreekt gaat uit van bereik buitenshuis. In de maanden na september wordt verder gewerkt aan de uitbreiding van capaciteit en een betere dekking binnenshuis.

De 4G dekking op dit moment (mei 2014): VF-4G-MEI14

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.