Nieuws
18 november 2013 - Redactie MobileCowboys

Vodafone 4G-netwerk landelijk dekkend in april 2015

Vodafone heeft een update gegeven over hun 4G netwerk, waarbij het bedrijf aangeeft dat ze in April 2015 een landelijke 4G dekking zullen hebben omdat ze de komende drie jaar 270 miljoen euro extra zullen uittrekken om hun netwerk 4G geschikt te maken.

Op dit moment kunnen ruim 500.000 klanten gebruikmaken van 4G in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Maastricht. Hoeveel klanten dat ook daadwerkelijk doen heeft het bedrijf niet bekend gemaakt.
"In april 2014 kan circa de helft van Nederland gebruik maken van 4G van Vodafone, vanaf april 2015 het hele land. Om 4G-snelheden te kunnen aanbieden, moeten we zorgen dat niet alleen het mobiele netwerk, maar ook de achterliggende verbinding voldoende capaciteit heeft. We versnellen dan ook de verglazing van de verbindingen tussen onze zendmasten en netwerkcentrales” aldus Vodafone-CTO Mallik Rao.
image005-fixed
Naast de versnelde uitrol van 4G investeert het bedrijf ook nog eens 250 miljoen euro per jaar in het verbeteren van het 2G en 3G netwerk. Zo gaat bijvoorbeeld een deel van het geld naar de inzet van small cell-technologie, waarmee het bedrijf de netwerkcapaciteit op drukke locaties in stedelijke gebieden nauwkeurig kan verhogen. Vodafone investeert bovendien in netwerkinnovaties zoals Voice over LTE (VoLTE) en specifieke inpandige dekkingsoplossingen bij (groot)zakelijke klanten.
Bekijk hier onze eerst Vodafone 4G ervaring. 

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl