Nieuws
11 februari 2013 - Ron Smeets

Vodafone 4G komt na de zomer

Na KPN heeft Vodafone nu ook wat meer inzicht gegeven over de uitrol van haar 4G netwerk. In de zomer zal gestart worden met de uitrol. De snelheid van de uitrol en beschikbaarheid (dekking) zullen de vanaf deze zomer middels kaarten op de site van de provider gevolgd kunnen worden.

Daarmee heeft Vodafone dus een 'achterstand' van zo'n 6 maanden op KPN. De provider denkt wel een oplossing gevonden te hebben om iedereen die met smart wacht op hogere mobiele datasnelheden tevreden de houden. In het persbericht werd namelijk ook gemeld dat de provider vanaf nu (eigenlijk al in januari) er voor gezorgd heeft dat 'álle' smartphones op het netwerk van de rode provider een hogere mobiele datasnelheid krijgen. Daarmee doelt Vodafone op de zogenaamde 3G carrier bundeling.

Hiermee kunnen 3G toetellen die HSPA, tot 42Mbps, ondersteunen (waarbij Vodafone ook even expliciet de iPhone 5 noemt ;-)) mobiel internetten met een hogere snelheid. Daarvoor hoef je geen apart abonnement af te sluiten. Idereen met een Vodafone 3G abonnement (met voldoende data is raadzaam) en een geschikt toestel kan er gebruik van maken. Letwel, dekking voor deze snellere 3G service is momenteel alleen beschikbaar in de grote steden (Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht) plus grote delen buiten de randstad.

Uit het persbericht:
Door het gebruik van nieuwe antennes en software kunnen twee verbindingen gelijktijdig worden gebruikt. Dit resulteert uiteindelijk in een verdubbeling van de netwerk snelheid. Vanaf januari 2013 is deze snelheidsverhoging beschikbaar.

Abonnement
Al onze abonnementen zijn geschikt voor de snelheidsverhoging. Wel is de snelheid afhankelijk van het abonnement dat je nu hebt. Er zijn geen extra kosten verbonden aan deze snelheidsverhoging.

Telefoon
Om gebruik te kunnen maken van de snelheidsverhoging heb je een ondersteunend toestel nodig. De meeste smartphones, zoals bijvoorbeeld de iPhone 5 zijn hiervoor geschikt.

Simkaart
Al onze simkaarten zijn geschikt voor de nieuwe snelheden

Meer informatie over Vodafone 4G vind je hier.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.