Toestellen
04 juli 2009 - Ron Smeets

Vobis Highscreen Android uit Rusland

Het merk Vobis zullen de meesten van jullie wel kennen van de computerwinkels. Maar wie kent Highscreen nog? Dat waren vroeger de 'huismerk' PC's van V&D. Maar goed, daar gaar dit artikel niet over. In Rusland heeft Vobis Computer namelijk de Hisghscreen PP5420 Android Smartphone gelanceerd.

De meest opvallende feature is ongetwijfeld het OLED navigatie touchpad onder het 3 inch display. Is weer eens wat anders dan de standaard 'trackball' van HTC ;-)

Verder is de Hisghscreen PP5420 voorzien van een 3 megapixel camera, 528MHz Qualcomm processor met 128MB RAM en 256MB ROM, WiFi, Bluetooth met A2DP, (A-)GPS, quad-band GSM en UMTS/HSPA support. De prijs van deze Russische Android ligt rond de 365 Euro.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.