Nieuws
08 december 2009 - Ron Smeets

VMWare voor mobiele telefoons

Mobiele besturingssystemen (Android, Windows Mobile, Symbian, Maemo, Limo, MacOS, om er maar eens een paar te noemen) zijn er eigenlijk al voldoende en na vandaag komt er nog eentje bij wanneer Samsung in Londen Bada lanceert.

Voor de gemiddelde mobiele beller is er dus meer dan genoeg, en misschien zelfs teveel, keuze. Toch hebben sommige besturingssystemen weer specifieke voordelen ten opzichte van anderen waardoor de kans bestaat dat, vooral de heavy- high tech users niet altijd alle gewenste functies in één Mobiel OS terugvinden. Een mogelijke oplossing voor dit probleem kan VMWare MVP (Mobile Virtualization Platform) wellicht gaan bieden.

VMWare is natuurlijk vooral bekend uit de ICT als fabrikant van zogenaamde virtualisatie software waarmee het mogelijk wordt verschillende besturingssystemen, naast elkaar, op één PC of Server te laten functioneren. Welnu, het lijkt erop, getuige onderstaande demo, dat VMWare haar truukje nu ook wil gaan toepassen op (smart)phones.

Klinkt veelbelovend, maar we moeten natuurlijk niet vergeten dat een van de oorspronkelijke sterke punten van VMWare vooral te maken heeft met het feit dat de software ICT beheerders in staat stelt om servers, die doorgaans meer rekenkracht en werkgeheugen aan boord hebben dan dat door één OS en applicatie gebruikt wordt, efficienter te gebruiken. In het geval van de Mobiele toepassing van VMWare gaat die vlieger natuurlijk maar deels op. De meeste Smartphones blinken nou niet bepaald uit door een overvloed aan processorcapaciteit en werkgeheugen ;-) Hoe dan ook, het zou natuurlijk wel cool zijn als je gewoon een toestel kunt kopen en daar vervolgens het MacOS van de iPhone (voor de handige Apps), Maemo (voor iedereen die zelf met software wil freaken) en Windows Mobile (voor de zakelijke toepassingen) op kunt installeren, toch?

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.