Entertainment
21 oktober 2009 - Ron Smeets

Vliegtuig uit elkaar gehaald voor een verloren mobieltje

Een vliegtuig van Jet2 is op het vliegveld van Murcia in Spanje deels uit elkaar gehaald omdat een passagier bij het uitstappen zijn mobieltje verloren had.

Het toestel verdween via een luchtrooster onder de vloer en omdat de telefoon aan stond mocht het vliegtuig niet vertrekken voordat het verloren toestel gevonden was. Mobiele telefoons mogen immers tijdens de start en landing van een vliegtuig niet aan staan.

Het opsporen van het mobieltje bleek nog een hele klus. Uiteindelijk hebben monteurs een deel van de Cockpit en de eerste rij stoelen moeten demonteren om bij het verloren mobieltje te kunnen komen. Drie uur later dan gepland kon het vliegtuig zijn normale dienstregeling weer vervolgen. Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.