Entertainment
07 oktober 2007 - Ron Smeets

Vliegtuig ontruimd door 'verloren' GSM

Tja, een paar jaar geleden zou hier niemand echt lang bij hebben stilgestaan, om maar te zwijgen over het nieuws dat er een vliegtuig voor ontruimd zou worden.

Kort na de landing werden de passagiers van een Alaskan Airlines toestel in Seattle in allerijl geevacueerd toen een van de inzittenden een GSM vond die tussen de zittingen van de stoelen 'verstopt' was.

De toegesnelde hulpdiensten concludeerden echter al snel dat het hier ging om een GSM die schijnbaar door een passagier op een eerdere vlucht verloren of achtergelaten was, zonder kwade bedoelingen. Het toestel zag er wel uit alsof het uit elkaar gehaald en weer in elkaar gezet was voordat het tussen de stoelen verdwenen is. Door al het gedoe liepen andere vluchten wel vertraging op.

Het is overigens niet de eerste keer, na '11 September' dat een GSM voor problemen zorgt in een vliegtuig.Gerelateerde links:
SMS-geintje van 15.000 pond
'Waaghals' zet zijn GSM aan in een vliegtuig
Dure grap van 'SMS Terrorist'
Camphone foto's van noodlanding
Vliegtuig keert om vanwege mobiele telefoon
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.