Entertainment
14 augustus 2006 - Ron Smeets

Vliegtuig keert om vanwege mobiele telefoon

Als gevolg van de hernieuwde terreurdreigingen van de afgelopen week in Londen heeft een gezagvoerder van een vlucht die zondag net uit London vertrokken was met de bestemming New York na anderhalf uur besloten naar Heathrow terug te keren toen passagiers een 'onbeheerde' mobiele hoorden rinkelen achter in het toestel.

Het toestel begon direct na de start te rinkelen, maar omdat niemand van de 217 inzittenden zich als eigenaar van het mobieltje identificeerde werd uiteindelijk uit veiligheidsoverwegingen besloten naar London terug te keren.

Tot op dit moment is het nog steeds niet duidelijk wie de eigenaar van de mobiele telefoon is. De 217 passagiers kwamen vanochtend uiteindelijk met enkele uren vertraging alsnog veilig op hun bestemming aan.Gerelateerde links:
SMS kliklijn voor terroristen
Koopjesjagers aangezien voor terroristen
Moderne GSM's goede terroristen-tool
We Are Not Afraid !!!
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.