Toestellen
05 juni 2014 - Ron Smeets

Vliegende verkoopstart LG G3 in Korea

De LG G3 is in Korea al een week te koop en de eerste berichten tonen aan dat het toestel daar een vliegende start gemaakt heeft. In totaal vlogen in vijf dagen 100.000 exemplaren over de toonbanken; een verdubbeling van de cijfers die zijn voorganger, de G2, in dezelfde periode bereikte.

Vergeleken met de Galaxy S5 van concurrent Samsung doet de G3 het in zijn eerste Koreaanse verkoopweek heel wat beter; gemiddels 20.000 per dag vs 8.000. 

Daarbij moet wel gezegd worden dat de Samsung Galaxy S5 de eerste weken na de officiele lancering in Korea te maken had met een ietwat vreemd verkoopverbod dat door de lokale autoriteiten opgelegd was aan grote providers. Die mochten 45 dagen geen nieuwe klanten aannemen en dat had natuurlijk ook zijn weerslag op de verkoop van nieuwe toestellen.

Hoe dan ook, de LG G3 lijkt een succesnummer voor de tweede Koreaanse fabrikant te worden. Helaas duurt het nog een week of vier (begin juli) voordat de G3 bij ons in de winkels ligt.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.