Nieuws
23 november 2005 - Ron Smeets

Visuele searchengines voor camphones

De camera's in mobiele telefoons worden steeds beter en er zijn al toepassingen bekend waarbij de camphone gebruikt wordt als scanner, hierover schreven wij al eerder.

Binnenkort kun je je camphone echter ook gebruiken als 'Visuele Zoekmachine'. Een Europese melkfabrikant start begin volgend jaar met een eerste commerciele toepassing voor zo'n zoekmachine.

Consumenten worden dan via de melkverpakking aangespoord om een foto te maken van een bericht op het pak en die te MMSen naar een provider. Afhankelijk van de inhoud van de foto zoekt de database van de visuele zoekmachine het bijbehorende product. In dit geval is dat dan een MP3-tje die vervolgens naar de telefoon van de afzender verstuurd wordt.

In de VS worden inmiddels vergelijkbare initiatieven opgestart die gebruik maken van de mogelijkheid om camphone foto's als 'zoekterm' te gebruiken.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.