Nieuws
16 juni 2010 - Redactie StyleCowboys

Virus zorgt voor een rekening van 306 Euro!!!

Iedereen kent wel iemand die ooit per ongeluk aan zo’n vervelend SMS- abonnement heeft vastgezeten en hier niet meer vanaf kwam. Gelukkig werken de meeste providers en derden nu mee om de consument tegen deze dit soort diensten te beschermen. Echter, dat geldt nog niet voor mobiele bellers die door een virus worden getroffen en zo enkele honderden euro’s aan SMS- of bel kosten op hun bordje gesmeten krijgen.

Welnu, vandaag was ik van plan om een leuke internet aankoop te doen en hiervoor de betalingmethode “Ideal” te gebruiken. Helaas werd ik geconfronteerd met de melding dat het saldo op mijn studentenrekeningetje “ontoereikend” was. Al snel bleek dat KPN de boosdoener was, omdat zij gisteren 306,- euro’s van mijn bankrekening hadden afgeschreven. (terwijl dit normaal gesproken 'slechts' 50 euro hoort te zijn)

Uiteraard ben ik direct verhaal gaan halen de klantenservice van KPN. De mevrouw aan de andere kant van de lijn wist mij kort en krachtig, zonder emotie te vertellen dat ik afgelopen maand een beetje ver over mijn “onbeperkt SMS bundel” was geschoten. Ik bleek namelijk 2145 SMS’jes te hebben verstuurd. Op het moment dat ik dat getal hoorde, moest ik toch heel even slikken voordat het tot me doordrong. Na een paar seconden vertelde ik aarzelend tegen de helpdeskmevrouw dat ik normaal gesproken zo’n 500 SMS’jes per maand verstuur en dat het aantal van 2145 volgens mij dus niet kon kloppen.

Maar goed, op de site van KPN kun je gelukkig het verbruik van je abonnement zien. Dat heb ik dus maar even gedaan. Er zaten een aantal (Nederlandse!) nummers tussen, die ik niet kende maar waar ik vreemd genoeg midden in de nacht zo'n 9 sms'jes per minuut naartoe heb gestuurd. En dat dan ook nog eens minuten lang achter elkaar. Helaas waren het allemaal afgeschermde nummer (geheim) dus ik kon ze niet bellen om navraag te doen. factuur

Daarnaast zijn de betreffende SMS'jes NIET terug te vinden in de SMS geschiedenis van "Microsoft MyPhone" (waar ik elke nacht automatisch mee synchroniseer) Ik kan het op dit moment maar op één ding gooien: Een van die custom ROM's of een van die nederlandstalige spelletjes die ik online ergens heb gedownload, bevatte een Virus! :-(

Momenteel ben ik druk bezig om mijn telefoon weer opnieuw te installeren en mijn Micro SD kaartje te controleren op virussen. Echter is het signaal nu wel duidelijk: Pas op met wat je van het internet af haalt, ook met je mobieltje!! Het enige positieve van dit verhaal is dat ik als KPN gebruiker nu een hogere "klantenscore" krijg door deze idiote rekening. Wie weet maak ik in de toekomst dan ook kans op een exclusief iPhone 4 aanbod van KPN ;-)

Ps. Als er updates zijn betreffende mijn verhaal, zal ik die zeker posten.

Over de auteur: Redactie StyleCowboys
 
De redactie van Stylecowboys is te bereiken via redactie@stylecowboys.nl