Accessoires
28 augustus 2015 - Ron Smeets

Virtuele HTC Vive headset wordt schaars Beperkte voorraden in Q4, maar grotere beschikbaarheid in 2016

De Virtual Reality headset waar HTC momenteel hard aan werkt moet, samen met de nieuwe 'Aero' smartphone, een van de 'lifesavers' voor de Taiwanese fabrikant worden. Dat riep HTC onlangs zelf nog toen ze haar reorganisatie plannen, met massa ontslagen, bekend maakte.

Hoewel, en misschien wel juist dáárom, Virtual Reality gadgets nog een niche product zijn, heeft HTC nu ook al laten doorschemeren dat de Vive niet in hele grote getale beschikbaar gaat komen. De VR headset ligt eind dit jaar, in Q4, nog in de winkels, maar wel met beperkte voorraden. Het goede nieuws is dat de voorraad begin 2016 zal groeien. Mmmh, eigenlijk zou HTC er natuurlijk op moeten mikken dat hij dan, ondanks de hogere productie, ook schaars blijft. Dat zou namelijk betekenen dat het een succes is.

Maar goed, eerst maar eens afwachten of HTC in 2016 nog als zelfstandige fabrikant opereert. Onlangs kocht de fabrikant nog aandelen terug van investeerders in de hoop het vertrouwen terug te winnen. Dat is leuk, maar uiteindelijk zullen de consumenten HTC weer moeten gaan vertrouwen. Die kopen immers geen aandelen maar producten... en daar moeten de fabrikant en aandeelhouders uiteindelijk toch van leven.

https://twitter.com/urbanstrata/status/637071448129933312?ref_src=twsrc%5Etfw

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.