Nieuws
25 januari 2008 - Redactie MobileCowboys

Virtueel keyboard patent van Nokia

Nokia's patentaanvragen schieten de laatste tijd als paddestoelen uit de grond. De meeste hebben te maken met Touchscreen bediening en de toepassing van bewegingssensoren. Zo ook deze die we via UnwiredView tegen het lijf liepen.

Het patent beschrijft een virtueel keyboard dat geprojecteerd wordt op het display van het toestel en dat bediend kan worden door je vingers voor de camera op een tafel of andere ondergrond (mag ook in de 'lucht' voor de camera) te bewegen alsof je een toetsenbord bediend.

Op het display van het toestel verschijnen je vingers vervolgens 'boven' de toetsen van het keyboard en kun je de letters intypen.

Zoals zo vaak met de beschrijving van dit soort nieuwe technieken zegt een afbeelding meer dan 1000 woorden (zie hierboven).

Op zich een aardig stukje uitvinderswerk maar of het in de praktijk echt handig zal zijn in het gebruik vraag ik mij af. Je zult het toestel in ieder geval in een cradle of iets dergelijks moeten plaatsen anders wordt het typen wel heel erg lastig. Daarnaast denk ik ook dat dit beter zal werken op displays met een breedbeeld weergave omdat dan tenminste het hele keyboard op het display kan worden geprojecteerd.Gerelateerde links:
Nokia touchscreen patent: 'Finse iPod' op komst?!?
Magnetische lader voor Nokia mobieltjes
Bijzonder gamephone concept van Nokia
Nokia ontwerpt GSM met roterend keypad
Nokia Touchscreen patent gaat veel verder dan de iPhone
Nokia patent voor een '3-weg' slider
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl