Geruchten
07 december 2010 - Ron Smeets

Virtueel keyboard hack op de Palm Pre 2 (WebOS)

De Palm Pre 2 heeft geen virtueel qwerty toetsenbord aan boord. Althans, hij is niet toegankelijk. Eigenlijk heb je die natuurlijk ook niet echt nodig omdat het toestel een prima fysiek toetsenbord heeft.

De boys van PreCentral zijn er in geslaagd om toch toegang te krijgen tot het virtuele toetsenbord dat wel degelijk in WebOS aanwezig is (al was het maar voor de tablets die er mogelijk gaan komen). Hieronder kun je een demo daarvan zien. Het werkt niet optimaal maar dat zal ongetwijfeld samenhangen met het feit dat ze bij PreCentral het nodige hebben moeten hacken en tweaken om het toetsenbord aan de praat te krijgen ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.