Accessoires
02 januari 2006 - Ron Smeets

Virtueel display voor iPod Video

Normaliter produceert eMagin alleen (virtuele) display oplossingen voor commerciele-, industriele- en militiaire instanties, maar recente verliezen hebben er voor gezorgd dat men zich nu ook op een van de populairste markten van dit moment gaat storten; de iPod.

Met de introductie van de EyeBud 800 op de komende CES in Vegas zullen ze deze verliezen echter niet goed gaan maken, die bewering durf ik wel aan.

De EyeBud is welliswaar een virtueel display dat je het gevoel geeft alsof je, gekoppeld aan je iPod Video, naar een scherm van ruim 2,5 meter doorsnee zit te kijken, op een meter of 4 afstand, maar het prijskaartje van 599 dollar (ca. 500 Euro) maakt hem duurder dan de iPod zelf.

Bovendien is het display maar voor één oog te 'plaatsen' en is het natuurlijk zeer de vraag wat er van de kwaliteit van het video (320x240 pixels) op een dergelijk groot virtueel scherm overblijft.Gerelateerde links:
Virtual Reality bril voor je iPod Video
70cm widescreen voor je GSM
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.