Geruchten
07 februari 2014 - Ron Smeets

Vingerafdruk scanner in de Galaxy S5 komt dichterbij

Geruchten dat Samsung een vingerafdruk ontgrendeling in de Galaxy S5 verwerkt heeft doen al maanden de ronde en zijn het zoveelste bewijs dat de Koreanen en Amerikanen van Apple toch vooral naar elkaar kijken. Op zich prima want het legt beiden vooralsnog geen windeieren.

Hoe dan ook, het Koreaanse ETNews heeft naar eigen zeggen gesproken met bronnen die bekend zijn met de gang van zaken binnen Samsung en daaruit geconcludeerd dat de Galaxy S5 definitief een vingerafdruk scanner heeft.

De in eerder geruchten genoemde irisscanner lijkt daarmee van de baan. Hoewel, het zijn allemaal nog steeds geruchten die door Samsung zelf vóór de presentatie van de Galaxy S5 in Barcelona bevestigd noch ontkent zullen worden.

De Koreaanse bron meldt ook dat Samsung's vingerafdruk ontgrendeling anders zal werken dan die van Apple. Bij de Galaxy S5 kan je vingerafdruk gelezen worden door met de vinger over de scanner te vegen. Je hoeft die dus niet stil te houden zoals bij de iPhone 5S en HTC One Max het geval is.

Bron (Koreaans, Google Translate)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.