Nieuws
13 april 2016 - Ron Smeets

Vingerafdruk ontgrendel problemen na meest recente Galaxy S7 (edge) update

Eerder deze week is Samsung begonnen met de uitrol van een relatief kleine update voor de Galaxy S7 en S7 edge. Sindsdien duiken her en der klachten op over problemen met het ontgrendelen van het toestel via de vingerafdruk scanner. Die blijkt namelijk niet meer goed te functioneren wanneer je het toestel op een andere manier dan via de aan-uit/(un)lock button aan de zijkant vergrendeld. Denk aan apps als Nova Launcher of Screen Off and Lock. Het toestel vraagt daarna namelijk, ondanks het 'invoeren' van een vingerafdruk, telkens om de back-up pincode (of 'veeg-patroon').

De enige oplossing, of beter gezegd 'work-around' is om het toestel na de update, indien de problemen zich voordoen, via de (un)lock button aan de zijkant te vergrendelen. Dan blijft de vingerafdruk sensor normaal functioneren, aldus de Duitse bron.

Helaas heeft mijn toestel de Galaxy S7 Edge update nog niet ontvangen. Ik kan het probleem dus nog niet onderzoeken. Op het moment dat ik dit schreef kon ik online ook nog maar weinig over deze bug vinden. De enige bron die het meldt, en waar het probleem zich dus ook na de update voordoet is het Duitse MobiFlip. Het is dus ook nog niet bekend hoe groot de problemen in de praktijk zijn en of Samsung zelf al op de hoogte is. Mochten er lezers zijn met een Samsung S7 (edge) die de betreffende update al ontvangen hebben en dit probleem herkennen; dan lees ik dat graag in de reacties.

Bron (Duits)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.