Social Media
04 april 2015 - Ron Smeets

Vine voor Windows Phone krijgt flinke update Nieuwe en verbeterde features voor Vine gebruikers met een Windows Phone 8.1 toestel

Het is geen geheim dat Windows Phone vaker wel dan niet achteraan de rij staat als het gaat om de beschikbaarheid van populaire apps. Met een marktaandeel van nog geen 3% kiezen veel ontwikkelaars er, heel begrijpelijk, voor om eerst de iOS en Android versies van hun apps te ontwikkelen en lanceren. Dat geldt overigens ook voor toekomstige updates.

Vine is daar een voorbeeld van. De makers van de populaire video app hebben deze week eindelijk de Windows Phone versie van een flinke update voorzien. Goed nieuws voor Vine gebruikers met een Windows Phone 8.1 toestel dus.

De nieuwe versie beschikt over een aantal functies die al (lang) in de Android en iOS versies zaten. Denk aan nieuwe en verbeterde functies voor het importeren en bewerken van video's, maar ook het versturen en delen van berichten via Vine Messages. Verder kun je nu ook je profiel kleuren zelf bepalen en wordt een teller bijgehouden van het aantal keren dat je Vine video bekeken is.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.