Nieuws
13 november 2013 - Nichal Joosse

Vine nu ook beschikbaar op Windows Phone

Windows Phone-gebruikers kunnen een feestje gaan vieren, want Vine is dan eindelijk beschikbaar voor het mobiele platform van Microsoft. Met Vine kunnen gebruikers filmpjes maken van maximaal zes seconden en deze delen met andere gebruikers. Vine is naast Instagram de app waar Windows Phone-gebruikers het langst op hebben gewacht. De release van Instagram zou ook binnen nu en een paar weken verwacht kunnen worden. 

Inhoudelijk verschilt de app niet zoveel met de versies voor iOS en Android. Gebruikers kunnen op het scherm drukken en het scherm vasthouden om een shot te maken. Vervolgens kunnen ze het scherm loslaten wanneer ze een ander shot willen filmen, of het project juist willen afronden. Ook de bekende tools vanuit de andere apps zijn toegevoegd aan de app, zoals een on-screen grid en een spookmodus voor animaties en time-lapse editing.

De app bevat net als de andere apps ook een Explore-categorie om nieuwe content te vinden, gesorteerd op genre of op wat op dat moment populair is. In tegenstelling tot de andere apps, hebben Windows Phone-gebruikers de mogelijkheid om accounts vast te pinnen op het hoofdscherm. Ook kunnen ze Pivots gebruiken om te switchen tussen andere apps.  

Over de auteur: Nichal Joosse