Nieuws
07 augustus 2013 - Nichal Joosse

'Vine in juni nog steeds populairder dan Instagram Video'

Ondanks Instagram een tijdje geleden met een videofunctie kwam, blijft Vine nog steeds razend populair. Volgens een onderzoek van onderzoeksbureau App Annie was Vine in de maand juni de meest gedownloade app in de App Store van Apple, terwijl Instagram op de vijfde plek kwam te staan. Hier moet wel bij vermeld worden dat veel gebruikers Instagram al geïnstalleerd hebben op hun smartphone. Ook in een eerder onderzoek van Onavo staat Vine in de top tien grootste groeiers in de maand juni. 

2013_08_05_Top_10_Apps1

Hierboven zijn de statistieken te zien van App Annie. Instagram Video werd op 20 juni onthuld en op 28 juni verscheen er een bericht dat de populariteit van Vine gedaald was na de aankondiging, maar hierbij werd gekeken naar het aantal links naar Vine-video's ten opzichte van Instagram-links. Bij Instagram-links vinden we ook links naar foto's terug, dus op basis van deze vergelijking is het eigenlijk toch een beetje appels met peren vergelijken.

Voor de maand juli is er nog niets bekend, maar wel is te verklaren waarom Vine populairder is. Vine heeft de focus alleen op video's, terwijl Instagram de focus juist meer op foto's heeft. Zelf vind ik Vine fijner te gebruiken als het gaat om video's, vooral omdat je op Vine video's van 6 seconden kunt maken die een 'loop' hebben. Toch zie ik in mijn omgeving steeds meer video's verschijnen via Instagram. Een ander voordeel van Instagram is dat veel mensen al actief zijn op het platform, terwijl Vine nog moet groeien.  

Over de auteur: Nichal Joosse