Toestellen
26 november 2013 - Redactie MobileCowboys

Vijf tips om het beste uit je smartphone te halen [Adv]

Het is bijna 2014 en de smartphones vliegen om onze oren. Het aantal mensen dat niet weet wat een smartphone is, wordt steeds kleiner. Of we hebben er zelf één of we kennen iemand die er één heeft. Maar weten we allemaal hoe we het beste uit een smartphone kunnen halen? Smartphonehoesjes.nl geeft vijf tips om het beste uit je toestel te halen:

Tip 1. Bescherm je scherm
Met een beschadigd toestel kun je minder dan met een onbeschadigd toestel. Als het scherm beschadigd is, het touchscreen of de knopjes niet meer goed werken of de aansluitingen haperen, kun je naar een heleboel functies van je smartphone fluiten. Zorg daarom dat je toestel goed beschermd is tegen schade. Je kunt je toestel op meerdere manieren beschermen. Zo kun je kiezen voor volledige bescherming door bijvoorbeeld gebruik te maken van een insteekhoes of een flipcase maar je kunt ook kiezen voor gedeeltelijke bescherming door alleen bepaalde onderdelen te beschermen zoals de achterkant of het beeldscherm. Een beschermhoesje die de gehele telefoon bedekt, zorgt uiteraard voor de beste bescherming. Voor een tablet geldt overigens hetzelfde maar dan beschermt de tablet hoes meestal de gehele tablet.

Tip 2. Zet je toestel multifunctioneel in
Als je alleen belt, sms’t of surft op je smartphone dan haal je lang niet alles uit je toestel. Een greep uit de mogelijkheden om je smartphone multifunctioneel in te zetten: navigeren tijdens het reizen, foto’s en video’s maken tijdens onvergetelijke momenten, prestaties meten tijdens het sporten, opmeten of bijschijnen tijdens het klussen, muziek luisteren onderweg, de televisie bedienen tijdens een luie avond op de bank, gevoelige bestanden opslaan en overdragen vanaf kantoor of snel betaald parkeren op haastig moment. Voor tal van deze functies zijn bepaalde apps of accessoires nodig.

Tip 3. Maak optimaal gebruik van handige apps
Een smartphone draait bijna volledig op applicaties. Zonder apps kun je bijna niets uit je toestel halen. Blader eens rustig door de app store van je smartphone en ontdek welke apps je nog niet hebt. Voor sommige apps moet je betalen maar de meeste zijn gratis. Op de meeste smartphones kun je mappen aanmaken zodat je de gedownloade apps overzichtelijk kunt groeperen. Zo weet je precies waar je moet zijn als je een app nodig hebt.

Tip 4. Kies de juiste telefoon accessoires
Behalve de juiste apps heb je ook de juiste accessoires nodig om het beste uit je smartphone te kunnen halen. Zo heb je oordopjes nodig om muziek te luisteren, een sport armband voor smartphones om je toestel op je lichaam te dragen tijdens het sporten, een autohouder en autolader om te navigeren tijdens het reizen met de auto en een geheugenkaartje om grote hoeveelheden data te transporteren. Veel accessoires zijn universeel waardoor je ze een lange tijd kunt gebruiken. Opladers hebben steeds vaker dezelfde aansluiting, autohouders zijn universeel en een sportarmband kun je voor verschillende toestellen gebruiken.

Tip 5. Leer je toestel kennen
Smartphones worden steeds geavanceerder waardoor je er steeds meer mee kunt. Sommige standaard functies zitten echter ver weggestopt waardoor je ze nooit tegenkomt als je er niet vanaf weet. Lees daarom na aankoop van je smartphone het boekje of de handleiding eens op je gemak door of bekijk een tutorial op Youtube. Je zult zien dat je onbekende functies tegenkomt die toch handig blijken te zijn.

Download de handigste apps, schaf bijbehorende accessoires aan en haal het beste uit je toestel. Zorg altijd voor een optimale bescherming en neem de tijd om je toestel van binnen en buiten te leren kennen. Zo, dat scheelt geld, sjouwen met overbodige apparaten en het levert nog gemak op ook.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl