Geruchten
16 mei 2012 - Ron Smeets

Vijf nieuwe 'Nexus' toestellen voor het eind van dit jaar

Volgens de Wall Street Journal is Google van plan om nog voor Thanksgiving (22 november) vijf nieuwe Nexus toestellen, smartphones en tablets, op de markt te brengen, in ieder geval in de VS.

In tegenstelling tot der eerdere Nexus toestellen zullen dit keer meerdere fabrikanten de mogelijkheid krijgen om een toestel met het 'pure Android OS' te maken.

Behalve Samsung en Asus, deze laatste zal waarschijnlijk de Google Tablet gaan maken, worden ook Sony, LG en Motorola genoemd door diverse andere bronnen. Opvallend is dat HTC (nog) niet in dat lijstje staat. De Taiwanese fabrikant maakte in 2009 de allereerste Nexus voor Google.

Het moge duidelijk zijn dat de smartphones en tablets die eind dit jaar in de VS verkocht gaan worden uitgerust zullen zijn met Google's nieuwste Android versie, Jelly Bean (5.0). Volgens het bericht van de WSJ worden de nieuwe Nexus toestellen uitgebracht in de VS, Azië en Europa (gelukkig ;-)) Meer informatie zal naar alle waarschijnlijkheid gegeven worden tijdens de Google I/O conferentie, eind juni.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.