Nieuws
20 mei 2007 - Ron Smeets

Vijf minuten om te reageren op een SMSje

Dat is wat 84% van de SMS-ende bellers verwacht op het moment dat ze zelf een berichtje verstuurd hebben, zo blijkt uit een onderzoek van 160 Characters.

Er werd gekeken naar de gemiddelde- en verwachte responsetijden voor SMSjes, Emails en IM. Daarbij werd ook nog onderscheid gemaakt tussen privé- en werksituatie.

Zoals gezegd verwacht 84% van de mobiele bellers binnen 5 minuten een antwoord op een verzonden SMS. Echter, precies hetzelfde percentage mobiele bellers zegt doorgaans binnen 30 minuten te reageren. Tenminste, als het gaat om een privé bericht. Op het werk reageert slechts 56% van de ondervraagden binnen 30 minuten.

Opvallend is verder dat die trend bij Email precies omgedraaid wordt. 22% van de zakelijke emails worden pas de volgende dag beantwoord, terwijl dat voor 31% van de privé emails geldt.Gerelateerde links:
Wereldrecord SMS-en onder de minuut
Zakelijk SMS gebruik in de lift
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.