Entertainment
09 juni 2015 - Redactie MobileCowboys

Vijf handige auto-apps

Door gebruik te maken van de juiste apps verander je je smartphone eenvoudig in een handig apparaat voor het kopen, gebruiken of onderhouden van je auto. In dit artikel zetten we vijf handige auto-apps voor je op een rijtje.

1. AutoWeek

De app van Autoweek bezorgt je, net zoals de website en het magazine, het laatste autonieuws in jouw favoriete categorieën. Binnen de app kun je eenvoudig filteren op nieuws, autotests, video’s, weblogs, rij-impressies en multitests. Ook kun je gemakkelijk informatie opvragen over een specifieke auto en kun je een alert instellen voor nieuws van jouw favoriete merk/model.

2. Autoscout24

Auto-occasion website Autoscout24 heeft een app ontwikkeld die helpt bij het efficiënter en sneller vinden van auto’s. Als gebruiker hoef je enkel het merk, model en de prijsklasse te selecteren en vervolgens kun je aan de slag. De zoekresultaten kunnen naar behoefte worden gesorteerd en de aanbieders van de auto’s kunnen direct gecontacteerd worden.

3. Flitsmeister

Flitsmeister is een app met de meest complete verkeersinformatie. Flitsmeister waarschuwt voor alle Nederlandse flitspalen en geeft bovendien gedetailleerde informatie tijdens trajectcontroles en files. De meer dan 700.000 actieve gebruikers van de app zorgen ervoor dat onbekende flitsers gemeld worden, waardoor de database continue up-to-date blijft.

4. DirectLease Tankservice

Wil je weten waar je in jouw omgeving de goedkoopste brandstof kan vinden? Download dan de DirectLease Tankservice app. Binnen de app kun je onder andere een selectie maken voor een tankstation met shop, verse broodjes, wasstraat, LPG, aanhanger verhuur of gratis WiFi. Na je voorkeuren opgegeven te hebben, geeft de app je een lijst met tankstations waar je terecht kunt, inclusief de openingstijden en actuele brandstofprijs.

5. Find my Car

Vergeet je wel eens waar je je auto geparkeerd hebt? Dan is Find my Car de ideale app voor jou. In de app kun je je parkeerplaats eenvoudig markeren en later word je door de app zonder problemen terug naar je auto genavigeerd. Ook kun je notities toevoegen en een timer activeren. Deze app is enkel verkrijgbaar voor iOS-gebruikers.

Hoewel bovengenoemde apps het kopen, gebruiken of onderhouden van je auto een stuk gemakkelijker maken, is het niet de bedoeling dat je je smartphone tijdens het rijden gebruikt. Zet je auto altijd stil en maak alleen dan actief gebruik van de apps.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl