Nieuws
16 mei 2006 - Ron Smeets

Vijf GSM diefstallen per minuut

Volgens cijfers die deze week bekend gemaakt zijn verdwijnen er in de UK elke minuut 5 GSM's door diefstal.

Het afgelopen jaar werden in totaal meer dan 2 miljoen mobieltjes gestolen die tezamen ongeveer 530 miljoen Euro waard waren.

Officiele cijfers van de overheid toonden eerder aan dat het aantal gestolen GSM's rond de 700.000 zou liggen, maar volgens de diverse verzekeringsmaatschappijen ligt dat getal dus veel hoger. Zij baseren zich namelijk ook op het aantal GSM's dat als gestolen wordt opgegeven, terwijl de overheid met name uitgaat van het aantal aangiftes dat gedaan wordt. En we weten allemaal dat lang niet alle slachtoffers, en niet alleen van gestolen GSM's, de moeite nemen om aangifte te doen.

Opvallend is ook dat een van de redenen dat GSM's steeds vaker gestolen worden, zo meldt het persbericht, te maken heeft met het feit dat mobieltjes steeds kleiner en lichter worden en daardoor makkelijker te 'rollen' zijn.

Mmmh, toch maar weer een 'baksteen' kopen dus. . .Gerelateerde links:
Software slot maakt diefstal GSM zinloos
(Anti) diefstal GSM koord
Je loopstijl als diefstalpreventie voor GSM's
99 jaar cel voor GSM diefstal
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.