Toestellen
26 februari 2012 - Chris Bannink

Viewsonic: Android smartphones en tablets

ViewSonic is een toestelfabrikant die tot nu toe in Nederland weinig tot niets verkoopt. Toch hebben ze een interessante nieuwe line up van smartphones en tablets. Vooral duo sim en Android 4 gebaseerd. Oorspronkelijk een Amerikaanse producent van schermen, maar nu een telefoonmaker die zijn produceten in Taiwan laat maken.  ViewSonic timmert ook in Europa steeds beter aan de weg. Voorafgaande aan het Mobiel World Congres konden wij op het Showstoppers-event al een kijkje nemen bij een paar primeurs van ViewSonic.

Viewphone 3 is een kleine zaken en/of reistelefoon. Dual Sim Android 2.3 Gingerbread smartphone. Het heeft een 3,5 inch capacitive touchscreen en een Qualcomm 800Ghz processor en een 5MP camera.

Wij zijn de eersten die deze telefoon in Europa in handen hebben. Eerste indruk: doet wat het moet doen, maar het heeft geen unieke onderscheidende eigenschappen of design waarmee ze het van de concurrentie kunnen gaan winnen. Voor de Nederlandse markt geen winner, tenzij de prijs erg aantrekkelijk gaat worden. 

De ViewPhone 4e lijkt van de buitenkant erg op de Nokia Lumia, maar dan in kanariegeel. De binnenkant is is hetzelfde als de ViewPhone 3, alleen een iets tragere 650 Mhz processor en een 3MP camera. De ingebouwde FM radio is dan wel weer iets extra's. 

De ViewPhone 4s is een Dual Sim Android 4.0 Ice Cream Sandwich, echter degene die ik in handen had was een 2.3 Android. Ze beloven blijkbaar meer dan ze waarmaken.  De processor hier is een a9, 1Ghz en hij heeft ook een frontview camera. 3,5 inch screen is hetzelfde als de vorige twee. 

De grootste smartphone is de Viewphone 5e met een 5" scherm en vrijwel dezelfde specs als de ViewPhone 4s.

Op zich een aardige line-up, maar niet erg mooi of verrassend qua design en specificaties.

Dan ook nog enkele tablets, de ViewPad genoemd: ik noem ze even op:

Viewpad 7e 7" dual camera (3MP/0,3MP)

ViewPad E70/G70 7" waarbij de G70 degene is met tevens 3G verbinding.

Viewpad e100/G100 zelfde als de E70 maar dan 9,7" scherm.

Viewpad 10Pro met een 10.1" scherm. Deze tablet draait als enig op Windows 7

ViewPad P100 is het topproduct met 10.1 " scherm en Intel dual core N2600 processor van 1.6Ghz

Opvallend dat enkele tablets geluid maken. Geluid? een ventilator draait binnenin. Het zijn dus ook meer netbooks met een touchscreen dan tablets zoals we van bijvoorbeeld Apple of Samsung gewend zijn. Een flinke line up maar ondanks toezeggingen van de marketingdame van ViewPad, verwacht ik niet dat ze binnenkort (succesvol) in Nederland te koop zullen zijn.

Over de auteur: Chris Bannink