Nieuws
30 november 2008 - Ron Smeets

Vietnamese iPhone 3G unlock

Een software unlock methode voor de iPhone 3G is er nog steeds niet en de diverse SIM-adapter oplossingen werken soms wel en soms ook niet.

Een Vietnamese techneut en eigenaar van een vijftal GSM reparatie shops heeft een hardware unlock methode bedacht die hij in zijn winkels inmiddels uitvoert voor zo'n 60 Euro per toestel.

Zoals je op onderstaande foto's kunt zien moet daarvoor wel de complete iPhone uit elkaar en komt er zelfs een soldeerbout aan te pas.

Wat er precies gebeurt? Tuan Anh Do 'sloopt' de baseband chip van het mainboard af leest hem uit, herprogrammeert hem en solteerd 'm vervolgens weer op het mainboard van de iPhone. Daarna is het toestel SIMlock vrij.

Klinkt niet echt eenvoudig en dat is het volgens mij ook niet. Bovendien zijn er al gevallen bekend waarbij een firmware update naar versie 2.2 de unlocked toestellen weer lockten. Geen onoverkomelijk probleem want Tuan Anh Do kan ook dat weer oplossen. Kost je wel weer 35 Euro extra.

Kortom, een risicovolle onderneming die ook nog eens behoorlijk prijzig kan worden. Ook geen aanrader voor vakantiegangers in de buurt die op deze manier hun iPhone 3G relatief goedkoop willen laten unlocken.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.