Nieuws
07 april 2011 - Ron Smeets

Vierde Mobile Unconference en eerste Nederlandse AppCircus

Op maandag 16 mei trekken app ontwikkelaars uit binnen- en buitenland naar Rotterdam om daar aan de vierde Mobile Unconference deel te nemen.

Deze editie van het event voor mobile appdevelopers wordt gekoppeld aan het AppCircus. Het is voor het eerst dat deze wereldwijde showcase van mobile apps naar Nederland komt.

De Mobile Unconference wordt gehouden in 'De Machinist' in Rotterdam. Tijdens dit evenement kunnen ontwikkelaars en andere app specialisten ervaringen en kennis uitwisselen. Het programma van dit evenement wordt door de bezoekers in 'Barcamp' stijl ingevuld.

Ontwikkelaars, ondernemers, start-ups en bedrijven bespreken onder andere de nieuwste trends op het gebied van mobiele software. Eerdere edities werden door een aantal enthousiaste professionals uit de interactieve media en gaming sector in Rotterdam en Düsseldorf georganiseerd, waaronder Mangrove, Codeglue en MobileGamesBlog. De organisatie wordt verder ondersteund door Syntens en de Rotterdam Media Commission.

De avond na de Mobile Unconference zal in het teken staan van de eerste Nederlandse versie van AppCircus, een concept van DotOpen uit Barcelona. Hier presenteren ontwikkelaars in een 3-minuten-pitch hun, door de online jury geselecteerde, mobile applicatie. Een offline jury beoordeelt de apps en kiest haar favorieten. Deze maken kans om genomineerd te worden voor de jaarlijkse Mobile Premier Awards in Barcelona. Zowel de online als de offline jury bestaat uit prominente spelers uit de industrie (waaronder ook een afgevaardigde van Mobile Cowboys ;-))

App ontwikkelaars en alle andere geïnteresseerden worden opgeroepen om zich aan te melden! De deadline voor het insturen van apps voor deelname aan het AppCircus is 6 mei a.s.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.