Nieuws
20 november 2014 - Ron Smeets

Vierde generatie Gorilla Glass is nog 'onbreekbaarder' Twee keer zo sterk als het 'onbreekbare' glas van de concurenten

Al jaren is het breken van smartphone schermen een groot, en duur, issue.  De makers van zogenaamd onbreekbare schermen proberen al net zo lang om dat op te lossen. Natuurlijk, niet laten vallen is de beste preventie, maar een hoesje die ook het scherm beschermt kan heel veel ellende en euro's besparen.

Een volledig onbreekbaar scherm is een utopie, en als het al zou kunnen dan werden onze smartphones en tablets vele millimeters dikker en flink zwaarder. Corning, de makers van Gorilla Glass, introduceerde deze week de vierde generatie van hun schier onbreekbare glas.

Gorilla Glass 4 is, zo claimt Corning, twee keer sterker dan het glas van welke concurrent dan ook. In onderstaande video worden de onbreekbare eigenschappen van deze nieuwe glassoort gedemonstreerd. De testtelefoons met het nieuwe Gorilla Glass overleefden in 80% van de gevallen zonder schade een val van 1 meter hoogte. Mmmh, ik kan niet wachten om zelf eens een toestel met dit glas op de grond te smijten laten vallen ;))

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.