Nieuws
22 mei 2007 - Ron Smeets

Vier spionerende engineers gesnapt in Korea

Meestal zijn het juist verhalen over 'Westerse' technologien die gejat wordt door Aziatische namakers die in het nieuws komen, hoewel vaak natuurlijk pas nadat de nep toestellen in China of Taiwan al op de markt gesignaleerd zijn.

Drie van de vier Koreaanse engineers van een fabrikant, Posdata, zijn echter in de kraag gevat omdat zij van plan waren Koreaanse technologie voor 190 miljoen dollar(!) aan een Amerikaans bedrijf te verkopen.

In dit geval gaat het om technische specs, tekeningen en memo's van nieuwe WiBro ontwikkelingen. Posdata kwam de drie op het spoor dankzij informatie van een andere medewerker die lucht gekregen had van de zaak. Na zijn arrestatie vielen de drie boosdoeners al snel door de mand.

De drie zijn inmiddels al ontslagen en worden door de Koreaanse overheid nu aangeklaagd voor industriele bedrijfsspionage. Posdata heeft, zo wordt geschat, zelf zo'n 80 miljoen dollar in de ontwikkeling van de betreffende technologie gestopt. Knap dat de drie er vervolgens bijna 190 miljoen voor wisten te vangen.Gerelateerde links:
LG beschuldigt Motorola van jatwerk
WiBro live in Korea
Samsung verbiedt gebruik eigen GSM
Samsung PDA met WiBro
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.