Toestellen
13 november 2006 - Ron Smeets

Vier prototype GSMs van de KDDI AU designers

Kijkend naar de futuristische toestelontwerpen die de afgelopen maanden de revue gepasseerd zijn realiseer ik mij telkens weer dat we nog maar aan het begin staan van de mobiele technische revolutie.

De volgende toestellen die ik dit weekend online tegenkwam waren deze vier prototypes die door een aantal ontwerpers die deelnemen aan het AU designproject van KDDI bedacht zijn.

Hierboven staat de Ínfobar2, een toestel met ronde en bolle vormen. Helemaal onderaan (na de klik) staat mijn favoriet, de Vols, een slider die zo te zien gemaakt is van RVS en waarbij het display letterlijk in het toestel verdwijnt.Gerelateerde links:
Pantech's visie op 4G mobieltjes
Design GSM van Quixen P: mooi maar onhandig
GSM met verborgen display
Nokia 888: Design en Emotie
De X800: Techniek levert in voor Design
GSM voor de jaren '10 en daarna...
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.