Toestellen
11 december 2006 - Ron Smeets

Vier nieuwe Windows Mobile Smartphones voor China

Microsoft brengt in samenwerking met de lokale toestelfabrikant Amoi Electronics binnenkort vier nieuwe Smartphones, natuurlijk voorzien van het Windows Mobile 5.0 OS, op de Chinese markt. Aan de foto te zien is met de vormgeving van de toestellen niets mis.

Dit is weer iets anders dan de twee spotgoedkope Nokia's die we eerder vandaag hier al lieten passeren.

Heel toepasselijk heeft Amoi haar nieuwe toestellen wel voorzien van 'Nokia benamingen'. Zo is de E72 een instapmodel (Smartphone) die onder de 250 dollar moet gaan kosten, zo is de verwachting. Verder komen ook nog de E75, E76 en E78 uit, allemaal in de periode tussen nu en eind januari.

Behalve het OS hebben de vier toestellen ook GSM (900/1800/1900MHz), GPRS en EDGE ondersteuning en een 200MHz processor van Texas Instruments gemeen. Ze hebben allemaal Bluetooth 1.2 en een USB 2.0 aansluiting, behalve de E72 die het moet doen met USB 1.1. Het instapmodel, de E72 is voorzien van een 1.3MP cam en de andere modellen hebben een 2.0MP versie aan boord.

De displays varieren van een 2 inch TFT (176 x 220) in de E72 tot en met een 2.46 inch (240 x 320) versie in die E78.

Zie hieronder een tabelletje met alle specs:Gerelateerde links:
Samsung Symbian Smartphones op komst
Aantal Windows Mobile Smartphones verdubbeld
Linux mobieltjes vooral in China in de lift
Smartphones nog steeds in opmars
Microsoft zet groot in op mobile
Samsung wil eigen Smartphone OS én processor
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.