Geruchten
15 januari 2015 - Ron Smeets

Vier nieuwe Samsung tablets op komst? Lijstje met typenummers van nieuwe Galaxy Tab's uitgelek

Dat Samsung dit jaar een aantal nieuwe tablets gaat onthullen in de verschillende Galaxy Tab series zal niemand echt verbazen. Daarvoor hoef je geen bolleboos te zijn om dat te voorspellen ;) Uit een gelekt lijstje met typenummers kan worden afgeleid, mits de geruchten kloppen natuurlijk, dat de Koreaanse fabrikant in ieder geval vier nieuwe Galaxy tablets op de planning heeft staan.

Afgaande op de typenummers en namen (met al dan niet een 'Plus' toevoeging) zou je uit het lijstje kunnen afleiden dat er twee kleinere varianten (7 of 8 inch) van de Galaxy Tab en Galaxy Note tablet series en twee 10 inch modellen van diezelfde types op komst zijn. Er wordt ook gespeculeerd over een mogelijk 12 inch model.

Verder gaat de ontdekker van deze lijst, Sammobile, er van uit dat dit allemaal mid-range tablets worden. Die conclusie wordt ook getrokken op basis van de typenummers. Samsung zou pas net begonnen zijn met de ontwikkeling van deze tablets en daarom worden ze pas ergens in de tweede helft van dit jaar verwacht. Meer is nog niet bekend over de nieuwe Samsung tablets, maar het is niet de eerste keer dat een gerucht over een nieuwe Galaxy Tab op duikt.

Galaxy Tab AS – SM-T351/SM-T350 : 7 of 8 inch Galaxy Tab 4 opvolger

Galaxy-Tab AL – SM-T551/SM-T550 : 10 inch Galaxy Tab 4 opvolger

Galaxy-Tab-AL Plus – SM-P551/SM-P550: 10 of 12 inch Galaxy Note Tab (Pro) opvolger

Galaxy-Tab AS Plus – SM-P351/SM-P350: 7 of 8 inch Galaxy Note Tab opvolger

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.