Geruchten
13 januari 2006 - Ron Smeets

Vier nieuwe Pocket Loox smartphones in 2006

Brighthand noemt het een 'bron met kennis van de toekomstige plannen'. Indien zijn voorspellingen uitkomen, dan hoop ik dat ze die bron in ere houden.

Volgens deze insider komen dit jaar maar liefst 4 nieuwe modellen van de vorig jaar geintroduceerde Pocket Loox smartphone serie van Fujitsu Siemens op de markt.

In februari al wordt de C550 uitgebracht. In vergelijking tot de bestaande modellen uit de 500-serie vallen met name de snellere processor (520MHz) en het 3.5inch 640x480 scherm op. Nadeel is heet ontbreken van GPS.

Gelukkig wordt die tekortkoming een maand later al weer teniet gedaan bij de introductie van de N560. Een nog snellere processor van 624Mhz en 256 Mb RAM zijn de andere voordelen. Daarnaast zou ie ook worden voorzien van een VGA scherm, wat voor een handheld GPS een wereldprimeur zou zijn.

Hét topmodel voor 2006 mogen we volgens de bron van Brighthand deze zomer verwachten. De T800 (foto hieronder) wordt een high-tech smartphone die niets meer te wensen over zal laten. Qua scherm en processor valt ie met respectievelijk 412Mhz en 240x240 pixels echter een beetje in het niet bij de twee eerder genoemde modellen. Dat wordt voor een groot deel weer goedgemaakt door de aanwezigheid van Bluetooth 2.0, WiFi, SiRFStar III GPS, twee cam's (VGA en 2MP) en UMTS support.

Voor diegenen die wel een smartphone willen, maar geen duur abonnement of toestel willen aanschaffen komt deze zomer de N100 op de markt. Een klein, licht toestel met navigatie. Meer wist de insider hierover niet te melden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.