Geruchten
28 juni 2011 - Ron Smeets

Vier nieuwe Nokia's met 1Ghz processor gespot

Het is druk in het Nokia geruchtencircuit de afgelopen twee dagen. Gisteren doken al een paar kiekjes op van een toestel dat de Nokia N5 zou kunnen zijn en in hetzelfde gerucht werd ook gesproken over de Nokia N6 en N7.

Vannacht zijn nog een viertal nieuwe Nokia's opgedoken. Geen afbeeldingen van de toestellen dit keer, maar screenshots van een aantal specs. Het gaat om vier toestellen die allemaal uitgerust zouden gaan worden met een 1GHz processor, de Nokia 701 (aka Helen), de Nokia 700 (aka Zeta), de Nokia 600 (aka Cindy) en de Nokia 500 (aka Fate).

Zoals gezegd, afbeeldingen zijn er nog niet maar van alle vier de toestellen zij een paar specs te zien (screenshots staan hieronder). De lijstjes geven wel aanleiding om te twijfelen aan de juistheid van dit gerucht. Er staan namelijk een aantal fouten en rare vermeldingen op. Zo wordt bij de Nokia 500 gesproken over een 5MB camera, ongetwijfeld een typo. Verder wordt bij datzelfde toestel ook expliciet vermeld dat hij GEEN NFC aan boord heeft. Enfin, ik zet de specs, per toestel hieronder op een rijtje zodat iedereen zelf kan oordelen wat hij of zij er van vindt.

Nokia 500 (Fate):
- 1GHz processor
- Betaalbaar (mid range / low end model?)
- Geen NFC
- 1 GHz processor
- 5 MB (zal ongetwijfeld MP moeten zijn ;-)) camera

Nokia 600 (Cindy):
- FM Radio met ingebouwde antenne (geen headset nodig dus)
- NFC
- 1GHz processor
- Aantrekkelijk geprijsd (mid-range model?)
- 5 MP camera
- 3.2 inch AMOLED Display

Nokia 700 (Zeta):
- 1GHz Processor
- Volgens de specs zou dit de dunste smartphone ter wereld worden)
- NFC
- Symbian Belle
- 3.2 inch AMOLED Display

Nokia 710 (Helen)
- 1GHz processor
- 3.5 inch Clead Black Display
- 8 MP Camera
- Symbian Belle
- Opvolger van de Nokia C7

Nokia-Fate-Cindy-Rumor-a Nokia-Zeta-Helen-Rumor-a

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.