Geruchten
12 november 2012 - Ron Smeets

Vier nieuwe Huawei smartphones op komst

Huawei is een van de snelst stijgende sterren aan het smartphone front. De Chinese fabrikant was in Q3 van 2013 de derde smartphone fabrikant ter wereld met 16 miljoen verkochte (of verscheepte) toestellen.

Vandaag verscheen het gerucht dat Huawei vanaf volgende maand (december 2012) een viertal nieuwe smartphones zal presenteren die ook buiten China verkocht zullen gaan worden. Enkele van die toestellen doken al eerder op in het geruchtencircuit.

GSM Insider maakt melding van de releaae van de Huawel Ascend Mate. Dit is de 6.1 inch phablet die al enkele keren gespot is. De Ascend Mate heeft, behalve het 6.1 inch full HD scherm, ook een 1.8GHz K3V2 processor met 2GB RAM (ontwikkeld door Huawei zelf), een 400 mAh accu en is slechts 9.9 milimeter dun.

Verder wordt gesproken over de komst van de Huawei Ascend D2, een opvolger van de in Barcelona gepresenteerde Ascend D1 (foto hierboven) die in Nederland overigens deze maand (november) te koop zal zijn. De Ascend D2 zou een 5 inch, 720p, HD scherm krijgen met een 1.5GHZ K3V2 processor, een 13 megapixel camera, Android 4.1 Jelly Bean en een 3000 mAh accu.

De derde nieuwe Huawei waarover gespeculeerd wordt is de Ascend P2; opvolger van de in Nederland al enkele maanden verkrijgbare Ascend P1 die ook in Barcelona onthuld werd. De Ascend P2 zou een iets kleiner scherm krijgen dan de Ascend D2 en mogelijk een concurrent moeten worden van de Samsung Galaxy S III.

De laatste nieuwe Huawei wordt, volgens de geruchten, een nieuw Windows Phone 8 toestel, de Ascend W2. opvallend is dat de 'voorganger' van dit toestel, de Ascend W1, ook nog niet officieel onthuld is. Dat toestel werd al meerdere keren gespot en zou eind dit jaar nog in de winkels moeten liggen. Of Huawei dan inderdaad al zo snel daarna met de Ascend W2 zal komen valt nog te bezien. Tenzij dat toestel natuurlijk een 'grotere broer' van de Ascend W1 wordt, mogelijk met betere specs dus. Daarover wordt in ieder geval wel gespeculeerd. De Ascend W2 en W1 zouden, qua positionering, hetzelfde worden 'weggezet' als de Nokia Luma 920 en Lumia 820 of de HTC 8X en de 8S. We zullen het (binnenkort) wel zien.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.