Toestellen
10 februari 2006 - Ron Smeets

Vier nieuwe design GSM's van BenQ-Siemens

Nog een toestelprimeur voor de 3GSM in Barcelona van volgende week. BenQ-Siemens introduceert daar naar verluidt 4 nieuwe design GSM's met goddelijke namen; de Hermes, Venus, Ulyssus en Cupid (voor 14 Februari).

De Hermes is het instapmodel en richt zich dus op tieners en andere muziekliefhebbers die zo af en toe ook nog eens willen bellen, SMSen of een fototje maken

De Venus valt met name op door de MP3 bedieningstoetsen aan de buitenzijde van deze clamshell multimedia phone die tevens voorzien is van een FM zender om de muziek ook te kunnen afspelen op andere audio-apparatuur.

Voor de modebewuste beller die houdt van klein, plat en compact is de Ulysses wellichtde beste keuze. Een 3G toestel met diverse PDA functies en een cam.

De laatste in de rij is de Cupid. Wellicht is het toeval dat die rond 14 Februari wordt gelanceerd, maar in ieder geval is het een zakelijke slider Smartphone (rare naam dus).

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.