Geruchten
28 januari 2009 - Ron Smeets

Vier 'MWC' Motorola's uitgelekt

De vraag of Motorola, als fabrikant van mobieltjes, de komende editie van het Mobile World Congress nog zou halen lijkt met het uitlekken van een viertal neuwe toestellen wel beantwoord ;-)

Nee, zonder gekheid, de afgelopen 36 uur zijn afbeeldingen en specs opgedoken van de ZN300, VE465, VE66 Lux en QA4. Allemaal toestellen die medio Februari in Barcelona voor het eerst het levenslicht zullen zien.

De meest opvallende nieuwe Motorola is toch wel de ZN300 (foto hiernaast), een ietwat uitgebreidere versie van de medio 2008 geintroduceerde ZN200 die overigens niet in Europa verschenen is.

De ZN300 wordt een muziektelefoon in de vorm van een slider met een 3 megapixel camera, QVGA beeldscherm en Opera Mini webbrowser. Meer is er op dit moment nog niet van bekend.

Het enige andere toestel van deze vier waarvan een afbeelding gespot is, is de VE465 (zie hieronder). Toch weer iets te veel RAZR invloeden als je het mij vraagt. Enfin, vooralsnog zal deze muziekphone alleen voor de Amerikaanse (CDMA) netwerken beschikbaar komen.motorola-ve465

Van de andere twee modellen zijn nog geen afbeeldingen. De QA4 zou een Smartphone met 2.8 inch WQVGA display en CDMA/EVDO support worden terwijl de VE 66 Lux hoogstwaarschijnlijk een luxe (gouden?) uitvoering van de standaard VE66 wordt (afbeelding hieronder).motorola-ve66

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.