Nieuws
15 september 2014 - Ron Smeets

Vier miljoen iPhone 6 bestellingen binnen 24 uur

Apple maakte vrijdag al bekend dat de voorverkoop van de nieuwe iPhones eerdere records uit voorgaande jaren verbraken, maar daarbij werden nog geen aantallen genoemd. Doorgaans doet Apple dat pas na het eerste winkelweekend. Dit keer volgde vandaag echter een apart persbericht.

Daarin zegt Apple dat in de eerste 24 uur nadat de voorverkoop vrijdag gestart was al vier miljoen iPhone 6 exemplaren (verdeeld over beide modellen) besteld zijn.

Er wordt geen melding gedaan over de verkoop verhouding tussen de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus. Wel staat in het bericht dat hoewel veel bestelde toestellen vrijdag ook uitgeleverd gaan worden, een groot aantal klanten ook tot oktober zullen moeten wachten. Maar natuurlijk haast Apple zich ook om te melden dat er ook nog (voldoende) toestellen beschikbaar zullen zijn voor de klanten die er nog geen besteld hebben maar aanstaande vrijdag (19 september) de winkel in lopen (nou, ja, uren in de rij gaan staan ;))

Bewuste schaarste creëren? Dat zal zeker aan de orde zijn, maar 4 miljoen bestellingen in 24 uur uit 10 landen waar het toestel vanaf a.s. vrijdag te koop zal zijn? Dat is best veel. Het zal mij dan ook benieuwen hoe lang de rijen in Oberhausen zijn en hoeveel iPhones er over anderhalve week in Nederland, en de ruim 20 landen, die vanaf dan (26 september) aan de beurt zijn, beschikbaar zijn.

Via: BusinessWire

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.